Tinkturer

05 nov
05/11/2017

Tinkturer er noe av det mest effektive jeg har vært borti, både når det gjelder å holde seg frisk fra forkjølelser og infulensa, og på sår, skader og smerter. Tinkturer er utrekk fra urter trukket i alkohol. Man kan bruke friske urter, tørka urter og røter. Denne tinkturen vi har laget her stammer fra en oppskrift Maria Treben har i sin urtebok «Helse fra Guds apotek». Den inneholder veldig mange urter og skal stå å godgjøre seg i en tre ukers tid før den kan brukes. Den har hjulpet mange med muskel plager. Da legger man et omslag på det vonde stedet med  et klede dyppet i tinkturen. Vi bruker den også mye ved forkjølelse, hodepine og tett nese.  Vi har også hatt gode ressultater med sår og betennelser.

Etter at tinkturen har stått den tiden den skal stå å trekke, siles den. Jeg vasker flasken og har tinkturen tilbake på den samme flasken igjen. Da sparer jeg litt søppel og har en fin oppbevaring.

De resterende urtene brukes som gjødsel, god gjødsel! Vil du lese mer om tinkturer og hvordan du lager dem sjekk ut Urtekilden og skaff deg gjerne boka til Maria Treben.

Andre tinkturer jeg anbefaler deg å sjekke ut er Rosenrot, Hvitløk og solhatt, tinkturer som burde være i et vanlig husapotek!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *