Spinat suppe

04 nov
04/11/2017

Dette er et supert triks! Frys ned spinat du dyrker sjølv i hagen i små poser, bokser eller glass og ha gjennom hele vinteren. Ta opp noen never og lag suppe.

Suppe lager du lett sånn her:

Ha litt olje i en kjele. Hiv oppi en oppkutta gulrot, en liten bit sellerirot, en eller to båter hvitløk, en liten løk  (Bruk det du har for hånden, ikke vær så redd for å prøve ut nye ting og bruk opp rester). La det surre i oljen. Ha så i spinaten og la alt surre godt i oljen. Hell så på en liter med vann. Ta gjerne oppi litt kraft eller buljong. Jeg bruker en vi lager sjølv. La alt koke opp så grønnsakene blir møre. Spe med litt fløte, jeg bruker havrefløte, 1-2 dl. Ta så stavmikseren og mot alt. Smak til med krydder og salt. Jeg elske rå bruke ulike urtesalt, de setter god smak på supper.

Husk at spinat inneholder mye nitrat som omdannes til nitritt ved oppvarming. Det betyr at du bør ikke varme opp en spinatsuppe mange ganger og spise. Lag en liten posjon og nyt den der og da, eller spis den kald etter oppvarming. Spinat har mange bar og naæringsrike stoffer som kroppen kan nyttegjøre seg av gjennom vinteren. Husk også at spinat blir ganske mye sprøyta, så den beste spinaten dyrker du sjølv!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *