Sommerklippen

20 jun
20/06/2017

Sommer og Sommer…hun ble nok klippa en god stund før sommeren, men deilig er det uansett å endelig få av seg den varme flokete ulla og gjøre seg klar for sommerferie. Og klar har hun vært lenge! Våre sauer de går ute hele året, derfor klipper vi dem ikke like tidlig som endel andre bønder gjør. Noenganger er det været som bestemmer når de skal klippes. Det gjør vi for at dyra skal få være mest mulig ute, slik de helst vil ha det.

For oss er det viktig at dyra får lov å bestemme selv. De velger om de vil være i låven eller ute. Jeg har gjennom min tid som bonde kun opplevd en gang at dyra ikke har villet ut. Da var det stiv kuling, storm og store mengder med snø. Ellers går de ute i all slags vær og de elsker det! Hvis det snør store mengder må vi måke veier til dem, da står de tålmodige i døren og venter på at vi skal gjøre det klart for dem. Da vi hadde Store Gutt på gården pleide han å hjelpe oss, sjekk her

Nå har mamma sau tatt med seg ungen sin fra i fjor….altså sauen du ser over…og ungen sin fra i år…på sommer ferie. De har forlatt innmarksbeitet og oppholder seg i øvre skikt av neste beite. Snart når det er grønt nok i fjellet åpnes den siste porten i gjerdet og hele familien får slippe opp på høyfjellet. Da går de i flere dager helt inn til stølen vår…helt av seg selv. Vi har lært de denne ruten, og nå lærer mamma sau ruten til ungene sine. Kule dyr!

Vesla tar farvell med lammet sitt lille Ella. Ella skal være med mamma og storesøster på fjellet! Tror hun gleder seg til en sommer med masse grønt gress, frisk luft og mange andre lam å leke med. Sees snart!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *