Ingefær-te

22 jun
22/06/2017

De fleste har vel fått med seg nå at ingefær er en veldig sunn og virkningsfull rot. Den vokser jo ikke naturlig i Norge, men man kan være heldig å få den til. Da må en bit av roten puttes i jord, sånn man gjør med poteter. Den liker fuktig jord med mye næring, men ikke for våt og myrete. Den må stå i delvis skygge, og ikke tørke ut. Når det blir kulde, slik det gjør her i Norge, må man ta den inn. Den kan ikke høstes før det er gått 10 mnd, så man må være tålmodig.

For damer som har vært gravid blir ingefær forbundet med kvalmelindring. Alle kvalme gravide damer har nok fått med seg at ingefær kan hjelpe til å dempe kvalmen. De fleste har gjerne også fått med seg at ingefær kan brukes mot bilsyke og sjøsyke. Også kvalme etter narkose og opperasjoner kan lindres med ingefær. Den siste tiden har det også vært mange artikler der ingefærens egenskaper på andre måter roses opp i skyene. Ingefær og honning kan brukes ved forkjølelse og influensa. Den er fin å burke forebyggende om man kjenner at man holder på å bli syk. Jeg kan med hånden på hjertet si at den er en utrolig god boost som holder sykdom unna.

Ingefær skal virke bra for fordøyelsen og forstoppelse. Appetitten kan bli bedre og ingefær kan hjelpe opptaket av næringstoffer. Betennelser kan også lindres ved bruk av ingefær. Kolikk, kramper og oppblåsthet kan lindres fordi ingefær er antiseptisk. Ingefær er en vam urt, det kjenner man jo strengt tatt når man drikker te med den. Den prikker på tunga og man kjenner en indre varme. Allergier, astma, psoriasis, migrene og bettennelser kan bedres ved bruk av ingefær. Ingefær kan sette ned feber og kan virke krampeløsende ved menstrasjonsplager. Ved revmatisme og andre muskelsykdommer kan ingefær være veldig nyttig, slik som gurkemeie.

Jeg har hektet meg helt på ingefær te. Jeg rasper den med et fint jern og har den i varmt vann. Noen ganger blande rjeg den med sitron eller en grønn te.

Friskt, sterkt og nyttig!

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *