Forkjøla?

28 aug
28/08/2017

Timian er en av mine favoritt urter! Den bruker vi alltid ved forkjølelse og da særlig ved hoste. På denne tida av året, da vi går fra sommer til høst er det ganske mange som blir syke. Å hive i seg paracet og nesespray er helt unødvendig om du har litt basic kunnskap om urter.

Fordi Timian har slimløsende egenskaper og virker krampeløsende er den perfekt å bruke ved hoste. Denne urten har også vist seg å kunne lindre lungebettennenelse, bronkit og andre luftveisplager. Man kan drikke te av den, dampe seg i den eller bruke den eterisk.

Jeg har lest at de gamle Egypterne brukte Timian i balasameringsveske, fordi den hadde antiseptiske og konserverende egenskaper. De desifiserende egenskapene gjør at man kan bruke avkok av den som sår rense middel. Særlig på sår som ikke gror kan man prøve vaske med timianuttrekk.

Timian er perfekt krydder i mat, alt fra fugl, fisk eller lam smaker nydelig med Timian krydder. Prøv det på pizza eller til stekt sopp!

Timian kan lindre mange andre plager også som appetittløshet, infeksjoner i munnen, innvollsorm, urinveisplager, leddsmerter mm. men poenget her er at du kan bruke den ved forkjølelse og hoste, noe mange blir plaget av på denne tiden av året.

Prøv Timian te neste gang du blir syk. Den både lindrer halsen og hjelper deg å løse opp slimet. Jeg har brukt Timian på barne mitt helt siden hun var liten, og siden hun er vandt med urte smakene elsker hun å få en kopp med varm te. Du kan gjerne putte i en skje med honning om du trenger det! Hold deg frisk!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *