Bakste krydder

16 okt
16/10/2017

Vi har laget et eget bakstekrydder med mye smak og aroma. Noe av det gøyeste jeg vet er å eksprimentere med kryddersmaker og bruke de i maten. Ofte bruker man kun salt eller søtt i de ulike gjærbakstene man lager, men prøv deg frem med litt kryddersmaker i brød og rundstykker! Focaccia er kjempe godt inntil supper og gryter, et aromatisk krydder vil smake godt på sånn type brød.

Det har vært flere artikler om matjuks den siste tiden, og mange type krydder har vist seg å ikke inneholde det pakkningene sier de inneholder. Lager du krydderne dine selv er du helt sikker på hva du putter i dem. Fordelen med å lage krydder selv er at du kan bruke reint salt som ikke inneholder antiklumpemiddel og du veit hva urtene har vært utsatt for. Du slipper også en mengde e-stoffer. Les deg litt opp på hva krydder som passer til hvilken mat og prøv deg frem. Har du en urtetørke eller en dehydrator går alt mye lettere og fortere, men du kan selvsagt soltørke, henge opp elle bruke stekovnen til tørking.

Et tips er å tørke løk, gulrot, tomat, hvitløk, selleri ol. grønnsaker også. De kan males opp og puttes i krydderne. Prøv også spiselige blomster!

Lykke til!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *